AlCIA111 Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 SKŁADNIKI: 1 paczka ryżu preparowanego 15 dkg krówek 25 dkg toffi 1 łyżka mleka 1/2 kostki margaryny 3 łyżki kakao Wykonanie: Rozpuścić w garnku margarynę, dodać mleko, kakao i pokruszone cukierki. Trzmając garnek na małym ogniu rozpuścić wszytkie składniki cały czas mieszając. Następnie zdjąć z ognia dodać ryż preparowany i całą masę lekko przestudzić. Z masy formować szyszki. pozostawić do całkowitego przestudzenia. Są pyszne zapewniam. Smacznego! Cytuj
adelajda Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Moja babcia robiła podobnie ale dodawała płatki owsiane zamiast ryżu...pychotka 8) Cytuj
MONIKA.P Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 TE SZYSZKI TEZ SA DOBRE ALE JA ZAMIAST RYZU DAJE PŁATKI KUKURYDZIANE JEST BARDZIEJ SMACZNE I PRZEPYSZNIE CHRUPIĄCE POLECAM Cytuj
pszczółka maja Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 robiłam szyszki, wyszly bardzo smaczne ale lekko za rzadkie, ale to może nie być wcale wina przepisu a krówek, dlatego polecam wszystkim ten przepis :D Cytuj
gosiek50 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Te szyszki są naprawde pyszne,najbardziej smakują moim dzieciom bo są słodziutkie,polecam. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi