Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepis na jabłko z pieca:

5 jabłek champion

pół szkl. miodu naturalnego

pół szkl. wrządku

rodzynki, płatki migdałów, orzechy do dekoracji

Jabłka myjemy, wydrążamy środki (nie do końca, robimy to tak, żeby nie było otworu na wylot). Miód mieszamy z wodą tak aby była jednolita konsystencja. Przygotowanym roztworem napełniamy otwory w jabłkach, które układamy w blasze uważając aby miód nie wypłynął. Jabłka pieczemy w piekarniku w temp 150 stopni C do momentu aż będą miękkie i zarumienione.

Smacznego... www.pysznejadlo.blogspot.com

Opublikowano

Uwielbiam jabłka pieczone , może wypróbujesz mój przepis: 6 jabłek garść rodzynek 1 łyżeczka cynamonu masło 2-3 łyżki miodu 1 szkl soku z pomarańczy Z jabłek wydrążyć środki . Rodzynki wymieszać z miodem i cynamonem i wypełnić tym nadzieniem wydrążone jabłka. Sok pomarańczowy wlać do naczynia żaroodpornego poukładać w nim jabłka , na każde jabłko położyć plasterek masła . Zapiec. SMACZNEGO !

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.