kristow Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2011 Przepis na jabłko z pieca: 5 jabłek champion pół szkl. miodu naturalnego pół szkl. wrządku rodzynki, płatki migdałów, orzechy do dekoracji Jabłka myjemy, wydrążamy środki (nie do końca, robimy to tak, żeby nie było otworu na wylot). Miód mieszamy z wodą tak aby była jednolita konsystencja. Przygotowanym roztworem napełniamy otwory w jabłkach, które układamy w blasze uważając aby miód nie wypłynął. Jabłka pieczemy w piekarniku w temp 150 stopni C do momentu aż będą miękkie i zarumienione. Smacznego... www.pysznejadlo.blogspot.com Cytuj
Ulka Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 Uwielbiam jabłka pieczone , może wypróbujesz mój przepis: 6 jabłek garść rodzynek 1 łyżeczka cynamonu masło 2-3 łyżki miodu 1 szkl soku z pomarańczy Z jabłek wydrążyć środki . Rodzynki wymieszać z miodem i cynamonem i wypełnić tym nadzieniem wydrążone jabłka. Sok pomarańczowy wlać do naczynia żaroodpornego poukładać w nim jabłka , na każde jabłko położyć plasterek masła . Zapiec. SMACZNEGO ! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.