Skocz do zawartości

Zdesperowany Mężczyzna.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość donmichallo
Opublikowano

WITAM.

Na początku chciałbym przybliżyć Was do mojego problemu, chodzi o to, że dużymi krokami zbliżają się urodziny mojej ukochanej tak więc postanowiłem jej coś ugotować : ) Ale nie myślę tutaj o jakimś kurczaczku czy tortilce, po głowie ' chodzi mi' coś wyszukanego !

Ostatnio byłem w makro i pomyślałem o jakimś homarze lub czymś w tych klimatach.

Chyba, że zasugerujecie coś innego, coś co wpasuję się w klimat gór i ognia z kominka ( bo kolacja to tylko dodatek, mam zamiar ją podać w małym góralskim domku w bieszczadach)

A teraz najważniejsze: z takimi bardziej wykwintnymi daniami raczej nie miałem styczności, owszem bardzo luibę gotować ale takich 'kosmosów' nigdy nie robiłem osobiście.

Bardzo proszę o szybkie rzucenie okiem na mój problem - liczę na Waszą pomoc !

Z góry ślicznie dziękuję i pozdrawiam. : )

Opublikowano

Wybacz ale homar do góralskiej chaty niezbyt mi pasuje. Wierzę, że chcesz sprawić swojej dziewczynie super kolację więc może jakieś regionalne dania bieszczadzkie aby wejść w klimat miejsca. Pozdrawiam serdecznie i życzę Wam dużo szczęścia.

Opublikowano

Myslę, że AnnaK ma rację, do mnie też nie przemawia homar w góralskiej chacie, ale?... jak się uprzesz, to może i go zrobisz? ale ja mysle, że powinieneś zrobić coś lekkiego i bez udziwnień. Dodam tylko, że jak ogień z kominka, to koniecznie świece na stole :mrgreen: Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Opublikowano

Jest takie dobre danie : Cannelini z mięsem. Potrzeba trochę czasu, żeby je przygotować - około 50 minut i do tego jakąś godzinkę musi się piec w piekarniku. Jest naprawdę pyszne, troszkę trzeba się nad nim pomęczyć, ale warto :wink: Tak w wielkim skrócie to musisz się zaopatrzyć w makaron Cannelini (niestety nie we wszystkich marketach jest on dostępny ). Potrzebne będzie Ci również mięso mielone, które doprawiasz pieprzem, papryką, vegetą, a następnie wkładasz je do makaronu. Później sos się robi i do piekarnika :mrgreen: