Bahus Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Sznycle jarskie 4 ziemniaki 1 jajko 2 marchewki 1/2 selera 1/2 pora 1 łyżka masła 1 łyżka posiekanej natki gałka muszkatołowa, sól, pieprz, tymianek tłuszcz do smażenia Ziemniaki obrać, wrzucić na wrzątek, gotować 20 minut. Marchewki i seler obrać, zetrzeć na tarce. Por oczyścić, pokroić w paski. Masło roztopić na patelni, wrzucić warzywa, smażyć 2-3 minuty, oprószyć solą, pieprzem i tymiankiem. Żółtko oddzielić od białka. Ziemniaki odcedzić, utrzeć z żółtkiem, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodać warzywa i natkę, wymieszać. Białko ubić ze szczyptą soli, połączyć z ziemniakami. Z masy formować sznycle, wkładać na rozgrzany tłuszcz, smażyć po 4 min z każdej strony. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.