Elzbieta74 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2011 Witam,chciałabym się podzielić z Wami fajnym przepisem na pyszne danie:Wąsy Stalina",przepis dostałam od znajomej Ukrainki.Myślę,że Wam też posmakuje.A oto przepis: 40 dag.mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej 2 łyżki mąki pszennej 25 nitek makaronu spaghetti (przełamać na pół-nie gotować!) przecier pomidorowy Kostka mięsna Winiary Jarzynka Winiary sól,pieprz,mąka ziemniaczana Mięso mielone,jajko,bułkę tartą wymieszać,doprawić Jarzynką,solą i pieprzem,podzielić na 10 części.Z każdej części formować wałeczki,w środek włożyć po pięć nitek makaronu,obtoczyć w mące pszennej i usmażyć na gorącym oleju.Usmażone przełożyć do garnka,wlać wody (tyle,żeby mięso było przykryte),dodać przecieru pomidorowego,wrzucić Kostkę mięsną Winiary,gotować,aż makaron będzie miękki,doprawić Jarzynką,solą i pieprzem.1 czubatą łyżeczkę mąki ziemniaczanej wymieszać z zimną wodą i wlać do gotującej się potrawy,zagotować.Smacznego! 2 Cytuj
Jolcia Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Elu ciekawe jedzonko :mrgreen: ,muszę zrobić rodzince. Pozdrawiam :wink: Cytuj
Elzbieta74 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Napisz,czy Wam smakowało.Pozdrawiam i życzę Smacznego!! Cytuj
Jolcia Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 Elu robiłam dziś danie na obiadek i wszystkim smakowało. Dziękuję za przepis i chętnie będę z niego korzystała. Fotek nie wstawię bo nie zdążyłam zrobić :) . Pozdrawiam . Cytuj
ela52 Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2011 Witaj Elu! Z czym najlepiej jest podawać te Wąsy Stalina? Za odpowiedż z góry dziękuję i cieplutko pozdrawiam. Cytuj
Elzbieta74 Opublikowano 7 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2011 Do tego dania nie trzeba już nic dodawać,ale jeżeli chcesz,możesz ugotować dodatkowo makaron spaghetti,rozłożyć na talerzach,położyć na nim Wąsy Stalina i polać sosem,będzie bardziej sycące.Pozdrawiam i życzę Smacznego!! Cytuj
ela52 Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2011 Dziekuje bardzo za szybka odpowiedz. Pozdrawiam. Cytuj
dwukropek Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2011 Fajnie się zapowiada, ale i tak największy plus to danie ma dla mnie za samą nazwę :razz: Cytuj
DeLarge Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 bardzo smaczne, ciekawe i efektowne danie, mi bardzo przypadło do gustu! ktoś chyba ukradł twój przepis i twoje zdjęcia: https://www.winiary.pl/przepis.aspx/69158/-wasy-stalina- Cytuj
asienka19873 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2012 bardzo smaczne, ciekawe i efektowne danie, mi bardzo przypadło do gustu! ktoś chyba ukradł twój przepis i twoje zdjęcia: https://www.winiary.p.../-wasy-stalina- Wydaje mi sie ze Pysia152 z winiary to Elzbieta74 ze smacznego :) ten sam avatar, te same przepisy ...chyba ze sie myle i ktos ukradl Eli przepisy i zdjecia. swaja droga ciekawy przepis :) Cytuj
Elzbieta74 Opublikowano 11 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2012 Tak,Pysia z Winiar to ja.Tam też mam sporo fajnych wypróbowanych przepisów.Polecam! Cytuj
Walczykk Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 nazwa nie zachęca :D ale samo danie jest pierwsza klasa, szczerze polecam ;) Cytuj
Armenika Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 Czemu nie zachęca? Mnie właśnie zaintrygowała :) Bardzo ciekawy przepis i pomysłowy. Cytuj
LysyInspiracja Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 Nazwa bardzo marketingowa ;) aż z ciekawości przygotuje :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi