justhi Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 50 dag kapusty białej lub włoskiej 2 cebule 20 dag ziemniaków 20 dag marchwi 2 szk. rosołu (może być z kostki) 25 dag kiełbasy lub parówek 1 łyżka smalcu liście laurowe ziele angielskie pieprz, sól Na rozgrzanym smalcu przesmażyć posiekaną cebulę i pokrojoną w półplasterki kiełbasę. dodać obrane i pokrojone w cienkie plasterki ziemniaki i marchew oraz poszatkowaną kapustę, dusić 5 minut. Zalać rosołem, osolić, dodać pieprz, ziele angielskie i liście laurowe. Gotować 15-20 minut - początkowo w odkrytym, a potem w przykrytym garnku. Podawać z dodatkiem surówki z marchwi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.