Adri991 Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2011 Witam! Czy możecie mi coś opowiedzieć na ten temat: Umiejętne dobieranie surówek do różnych dań. Cytuj
Niedzwiadu Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2011 surówki to już oklepany temat, chyba że w staropolskich restauracjach, co do niektórych poszczególnych dań mas\z surówkę ;) Cytuj
TrendCenter_pl Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 Dobierając surówkę do potrawy należy wziąć pod uwagę smak i kolor. Dania raczej mdłe i jaśniejsze (ryby, kurczak w potrawce) podajemy z surówkami ostrzejszymi w smaku (kiszona kapusta, ćwikła, ewentualnie por), Natomiast do dań o zdecydowanym smaku, jak np. zrazy, kotlety, pasują surówki łagodne i jasne: seler, marchewka z jabłkiem. Znacznie zdrowsze i smaczniejsze są surówki ze śmietaną, niż z majonezem, który jest bogaty w cholesterol i - niestety - w konserwanty. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.