Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

50 dag wieprzowiny bez kości 1/2 szk. śmietany czerstwa bułka 2 dag mąki 1/2 szk. mleka 2 jajka 8 dag przyprawy uniwersalnej (ja używam soli i pieprzu) natka pietruszki tłuszcz do smażenia FARSZ: czerstwa bułka sól, pieprz 1 1/2 dag suszonych grzybów 4 dag masła, cebula Cebulę drobno posiekać, podsmażyć na maśle, dodać zmieloną czerstwą bułkę. grzyby ugotować, drobno pokroić, przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Mięso zemleć, dodać namoczoną i odciśniętą z mleka bułkę (wolę dodać bułkę tartą), jajka, przyprawę uniwersalną, dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować owalne zrazy, wkładać po łyżce farszu. Następnie oprószyć je mąką, obsmażyć na tłuszczu. Przełożyć do płaskiego rondla, podlać wywarem pozostałym z gotowania grzybów i dusić pod przykryciem 30 minut. Sos zagęścić mąką, dodać śmietanę. Przed podaniem posypać posiekaną natką. Podawać z ziemniakami, kaszą perłową, gryczaną lub makaronem.

Opublikowano

Mmmm... Figielku ale kusisz, kusisz tymi zrazami. Wyszły Ci rewelacyjne - gratuluję! :) Też będę musiała spróbować w najbliższym czasie :)

Opublikowano

Witam ! Justynko dziekuję za przepis --- zrazy super smaczne !!!!!! Pięknie pachniało podczas pieczenia . Polecam -coś innego z mięsa mielonego :) -POLECAM !!!!

Cieszę się, że Ci smakowały :) I nie są z wołowiny. Już je pomroziłaś na poniedziałek?

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.