Elzbieta74 Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 SKŁADNIKI: 2 torebki ryżu (20dag.) 1 mały por lub 1 cebula 2 papryki (czerwona i żółta) 1 groszek konserwowy 10 dag.płatków kukurydzianych Corn Flakes 1 podwójna pierś z kurczaka 1 jajko sól,pieprz,Ziarenka Smaku Winiary,przyprawa do kurczaka natka pietruszki do przybrania SURÓWKA:kapusta pekińska (poszatkować),marchewka (zetrzeć na tarce o grubych oczkach),majonez,sól,pieprz Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem Ziarenek Smaku.Pora pokroić w cienkie półplasterki, z papryki usunąć nasiona,pokroić w kostkę,groszek konserwowy odcedzić.Na patelni rozgrzać olej,wrzucić paprykę i pora,podsmażyć,dodać ryż i groszek,chwilę podsmażać,doprawic przyprawami,dokładnie wymieszać.Płatki kukurydziane rozkruszyć.Piersi z kurczaka umyć,wysuszyć,rozkroić na kotlety,(można lekko rozbić),posypać przyprawą do kurczaka,solą i pieprzem,odstawić na 15 minut.Następnie piersi obtoczyć w jajku i płatkach kukurydzianych,smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.Składniki surówki wymieszać.Na talerzu ułożyć porcję risotto,usmażoną pierś i surówkę,przybrać natką pietruszki.SMACZNEGO! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.