Elzbieta74 Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 40 dag.schabu lub polędwicy 30 dag.pieczarek 1 łyżka koncentratu pomidorowego 3 cebule 1 łyżka musztardy mąka mielona papryka pieprz sól tłuszcz do smażenia Sos pieczeniowy ze śliwką Winiary Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę,podsmażyć,dodać koncentrat pomidorowy,musztardę,przyprawić solą,pieprzem i papryką.Mięso pokroić na plastry,bardzo cienko rozbić.Na mięsie układać wałeczki z nadzienia.Każdy plaster zwinąć w rulon kształtem przypominający wrzeciono i spiąć wykałaczką.Panierować w mące i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu.Sos przyrządzić wg przepisu na opakowaniu.Polonezy podawać z ziemniakami polane sosem i z surówką lub mizerią. Cytuj
basga Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 Jaka fajna odmiana schaboszczaka! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.