Elzbieta74 Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 4 pojedyncze piersi z kurczaka 15 dag. wątróbki cielęcej lub drobiowej 10 dag. chudej wieprzowiny 1 pęczek natki pietruszki pół czerstwej bułki 1 jajko tarta bułka,mąka pszenna,olej przyprawa do kurczaka Namoczyć bułkę,odcisnąć,zemleć z wątróbką i wieprzowiną,wymieszać z posiekaną natka pietruszki i jajkiem,zagęścić tarta bułką,dodać przyprawę do kurczaka.Filety umyć,osuszyć,naciąć głęboka kieszeń,oprószyć przyprawą do kurczaka,odstawić,osuszyć serwetką,napełnić farszem,zszyć,obtoczyć w mące,obrumienić na oleju,ułożyć na blasze,piec 20 minut w temperaturze 220 stopni C. RADA:jeśli po upieczeniu mięso ścisło owiniemy w folię aluminiową i pozostawimy,aby wystygło,zachowa świeżość. anuluj Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.