Elzbieta74 Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 30 dag. mąki krupczatki 15 dag. cukru pudru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 15 dag. wiórków kokosowych 15 dag. margaryny 2 jajka 1-2 łyżki śmietany 1 i 1/2 łyżki rumu Mąkę krupczatkę,cukier puder i proszek do pieczenia przesiać na stolnicę,dodać wiórki kokosowe,wymieszać,dodać margarynę,posiekać,wbić jajka,dodać rum i śmietanę,zagnieść ciasto,rozwałkować i wycinać okrągłe ciasteczka.Układać na natłuszczonej blasze i piec na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do temperatury 170?180 stopni C przez około 15 min. anuluj Cytuj
basga Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2011 Nie czuć tego proszku po upieczeniu? Cytuj
Elzbieta74 Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2011 proszku do pieczenia nie czuć wcale,mają pyszny kokosowy smak,życzę udanych wypieków,pozdrawiam! Cytuj
basga Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2011 Dzięki za szybki odzew,wkrótce się za nie wezmę bo dziś piekę rogaliki. :razz: Cytuj
basga Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2011 Skusiłam się na te ciasteczka bo lubię kokos ale...musiałam dodać sporo zwykłej mąki bo ciasto było prawie płynne,wyszły więc twarde. Cytuj
Dorota Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2011 Mmm... jakie apetyczne ciasteczka, oj schrupałoby się chociaż jedno takie :razz: Basiu ale się napracowałaś, gratuluję udanych wypieków :) Cytuj
Elzbieta74 Opublikowano 10 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2011 <Skusiłam się na te ciasteczka bo lubię kokos ale...musiałam dodać sporo zwykłej mąki bo ciasto było prawie płynne,wyszły więc twarde.> Nie wiem dlaczego Ci nie wyszły takie,jak powinny,ja robiłam je już nie raz i zawsze mi się udawały.Może dałaś za dużo śmietany?Następnym razem wyjdą idealne,pozdrawiam! Cytuj
basga Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2011 Dzięki...Dorotko-tych ciastek wyszło mi 3 piekarnikowe blachy bo wycinałam kieliszkiem.Chyba rumu mi się za dużo chlusnęło :) .Włożyłam trochę do puszki ,może zmiękną ale mąż to wszystko i tak wchłonie jak wróci.W końcu dziś mężczyzn święto. :razz: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi