dwukropek Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2011 Mam pytanie do forumowiczów (forumowiczek jak najbardziej również). Czy istnieje sposób na smażenie pieczarek tak, by nie ciemniały one w trakcie duszenia? Chodzi mi o to, by usmażone były siwe, a nie ciemnoszare albo wręcz czarne. Dziękuje z góry :) Cytuj
Niedzwiadu Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 (edytowane) im świeższa pieczarka tym mniej ciemnieje :razz: i blanszowanie pomaga zachować kolor Edytowane 28 Lutego 2011 przez Niedzwiadu Cytuj
dwukropek Opublikowano 1 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 Jesli to zależy tylko od tego, czy jest świeża - to chyba najlepiej świadczy o jakości produktów w krakowskich sklepach ;p Cytuj
Niedzwiadu Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 bo z owocami i warzywami to jest tak że w sklepie jak już przyjeżdżają "świeże" to są one z drugiej - trzeciej ręki producent>dostawca>sklep, i nie wiadomo co ile spędziło i w jakich warunkach leżały. Cytuj
dwukropek Opublikowano 1 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 Niestety smutna to prawda. Na 'pocieszenie' dodam, że nie jest to tylko problem z warzywami, ale również - a może przede wszystkim - z mięsem i wędlinami. Warzywa i owoce przetrzymywane są w chłodniach przez tak długi okres jak to tylko możliwe - później trafiają na 'promocję'. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.