modliszka Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2011 Pierogi są daniem, które znają chyba wszyscy. Jakie najbardzie lubicie, z czym je jecie? Cytuj
basga Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2011 Ja najbardziej lubię ruskie albo z kaszą gryczaną i twarogiem.Mój mąż najbardziej lubi z serem-na słodko. Cytuj
minia51 Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2011 Osobiście uwielbiam pierogi z każdym nadzieniem,czy to z serem, owocami, mięsem i kapustą, z grzybami,uszka, ruskie,itd. a najlepiej lubię jak mi ktoś je zrobi. Cytuj
Dorunia Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2011 Ja lubię wszystkie pierogi ale najbardziej ruskie :razz: Cytuj
DeLarge Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2011 najlepsze są ruskie, potem z kapustą i grzybami najgorsze natomiast to te z mięsem Cytuj
dwukropek Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 najlepsze są ruskie, potem z kapustą i grzybami najgorsze natomiast to te z mięsem Jeśli chodzi o moje preferencje, to zdecydowanie nie lubię tych z owocami. Po prostu nie smakują mi i juz ;p Cytuj
modliszka Opublikowano 28 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 Osobiście uwielbiam pierogi z każdym nadzieniem,czy to z serem, owocami, mięsem i kapustą, z grzybami,uszka, ruskie,itd. a najlepiej lubię jak mi ktoś je zrobi. Prawda, lepienie pierogów bywa męczące, a mrożone, to nie to samo... Cytuj
Marcin Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 Jeżeli chodzi o mnie to "ruskie", potem długo długo nic i w końcu... wszystkie pozostałe :razz: Cytuj
Dany Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 Dla mnie zawsze numerem 1 były pierogi ruskie, ale ostatnio z ciekawości kupiłem pierogi ze szpinakiem Virtu i powiem Wam , że pychota :razz: Cytuj
dwukropek Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 Dobrze zrobiony farsz ze szpinaku przekona do zieleniny każdego niejadka :razz: Cytuj
modliszka Opublikowano 1 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 To prawda! Jadłam niedawno w jednej z poznańskich restauracji (na Wrocławskiej, nazwy nie podam) bardzo dobre pierogi ze szpinakiem i z feta z pieca:) pychota, do tego sos koperkowy... swoją drogą to jeszcze nie robiłam pieczonych pierogów. Cytuj
dwukropek Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 Też nie robiłem pieczonych pierogów, trzeba będzie to wypróbować. Lubię pierogi podgrzewane na patelni, wtedy delikatnie przysmaża się ciasto na złocisty kolor. Do tego jakiś boczuś... Cytuj
surowapola Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2011 Ja wprost przepadam za pierogami, po prostu wszystkie uwielbiam. Oczywiscie najbardziej ruskie,ale z mięsem też nie pogardzę. No a pierogi z borówkami, grubą warstwą smietany( koniecznie tłuste) i sporą ilością cukru są najlepsze na świecie:) Cytuj
modliszka Opublikowano 31 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Tak, smażone na masełku są wspaniałe, złociste, podpieczone, chrupiące.... hmmm, fajnie, że jest tylu wielbicieli pierogów. A jakie pamiętacie nadzienia z dzieciństwa? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.