DeLarge Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 ja z dzieciństwa pamiętam właśnie ruskie bo nic innego wtedy nie było w sklepach, ewentualnie kapusta z grzybami na święta Cytuj
pychotka Opublikowano 20 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2011 Ja najbardziej lubię pierogi ruskie z cebulką i oczywiście z dużą ilością pieprzu :) Czasami jeszcze lubię ze śmietaną bądź z kapustą i grzybami... Cytuj
Emillia Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Pierogi ruskie oczywiście, chodź lubię również z mięsem i na słodko z jagodami takie jak babcia robiła! Cytuj
Dorunia Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Ostatnio naprędce robiliśmy pierogi z mięsem mielonym i pieprzem ziołowym i bardzo nam zasmakowały [E] Cytuj
Dorunia Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 Pierogi z wątróbką i jabłkiem...pychota dla tych,którzy lubią wątróbkę :) Cytuj
Basia K Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 Ja już pisałam,że mistrzem pierogowym w moim domu jest mój syn.Jego ruskie "wymiatają" (mimo,że ja generalnie nie przepadam za ruskimi). Kiedyś,gdy wszyscy domownicy jedli ruskie,dla mnie zrobił ze zwykłym pasztetem z puszki. Pyszne,naprawdę :) Cytuj
kicz Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2011 Pierogi z mięsem, dodatkowo podsmażane. Niebo w gębie i do tego jak chrupie! Cytuj
Dorunia Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 Pierogi z ciasta drożdżowego pieczone w piekarniku...farsz obojętnie jaki,bo prawie wszystkie pasują :) Cytuj
Dorota Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2012 Brzmią ciekawie te pierogi Doruniu czy mogłabyś się z nami podzielić przepisem :) , czy to takie zwykłe ciasto drożdżowe jest? ;) Cytuj
Dorunia Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2012 Ciasto na pirogi jest takie jak w moim przepisie na smaczny pieróg(przepis jest na forum ) Farsz robiłam z mięska mielonego z cebulką podsmażoną i kukurydzą :) Cytuj
Dorota Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2012 Dzięki Doruniu :) Czekam na drożdże, bo sobie zamówiła w piekarni, jak tylko je dostanę to zabieram się wypieków drożdżowych :) Cytuj
Walczykk Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 z serem albo truskawkami, to są moje ulubione pierogi ;) Cytuj
czerusia Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2012 Lubie z kapustą i grzybami :) A najbardziej preferuje na słodko z owocami i serem, oczywiście świeżutkie są najlepsze :) mniam! Cytuj
PiotrekK Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2012 Najbardziej z owocami, a konkretniej - jagodami :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi