AntoniCzechow Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 Witam mam pytanie do szanownychy forumowiczek:) i forumowiczów, kupiłem przed chwilą 4kg mrożonych krewetek koktajlowych - (promocja 9,99 za kg;p) i no własnie jak je przechowywać żeby się nie popsuły 0,5 kg usmaże na kolacje ale reszta.. jak myślicie lepiej je wrzystkie ugotować i wrzucic do lodówki czy zostawić tak jak są zamrożone żeby sie powoli rozmrażały w lodówce nie chce żeby mi się popsuły a nie znam się na "zdrowym i bezpiecznym przechowywaniu jedzenia" Pomocy i pozdrawiam:) Cytuj
DeLarge Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 jeśli są zamrożone to nie wykorzystaną częśc możesz zostawic w zamrażarce Cytuj
dwukropek Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 Ważne jest, żeby nie zamrażać produktów, które już uległy rozmrożeniu. Jeśli ugotujesz krewetki a później je zamrozisz mogą się porozpadać. A odwodnią się na pewno ;( Cytuj
baryg Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 Możesz zostawić resztę w zamrażarce, tak będzie najlepiej. Jeśli je rozmrozisz wszystkie to koniecznie musisz je zblanszować (obgotować) i w tej postaci przechowywać w lodówce. Aczkolwiek więcej niż 2, max 3 dni bym nie ryzykował. Krewetek rozmrożone, ale nie obgotowane popsują się szybko. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.