Gienia313 Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2011 Dlaczego olej sie pieni,a paczki pękają:razz:??? Cytuj
Gienia313 Opublikowano 3 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2011 Czy jest ktoś kto wie dlaczego tak się dzieje???? Cytuj
justhi Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2011 Witaj :razz: Brzegi ciasta na pączka nie mogą być w mące, bo nie skleją się dobrze. Ja zawsze przed włożeniem pączka do oleju omiatam każdego pędzelkiem z mąki, kładę na gorący tłuszcz górną stroną na dół (zlepieniem do góry). Przykrywam pokrywką i smażę (pączki powinny swobodnie pływać). Gdy pączki zrumienią się od dołu, obracam widelcem (szpikulcem) do góry i dosmażyć bez przykrycia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.