Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

3 opakowanie kolorowej galaretki 1 puszka mleka zagęszczanego niesłodzonego /przed zrobieniem mleko powinno stać w lodówce około 1/ PRZYGOTOWANIE: Mleko wlać do miski i zmiksować na puszystą pianę, dodać jedną rozpuszczoną i przestudzoną galaretkę. Odstawić do ścięcia się do lodówki (około 1 godziny). Z resztą mleka zrobić dokładnie to samo czyli zmiksować i dodać galaretkę. Na wierzch wylać lekko ściętą ostatnią galaretkę. SMACZNEGO!!! Można dodać owoce np. ananasy, truskawki, pomarańcze, kiwi dobrać owoc można do koloru galaretki na górze. By ptasie mleczko lepiej wyglądało można zrobić z trzech kolorów galaretek.

  • 1 rok później...
Opublikowano

Ja ptasie mieczko robię z ubitej śnieżki do której wlewam ostudzoną galaretkę rozpuszczoną w niepełnej szklance wody , mieszam i odstawiam do zakrzepnięcia. Ale następnym razem zrobiętak jak w Twoim przepisie.

  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Postanowiłam wypróbować ten przepis, ale nie zrozumiałam jaka i skąd ma być ta reszta mleka. I zrobiłam tak mleko zmiksowałam z łyżeczką cukru waniliowego i łyżeczką cukru pudru , dodałam ostudzoną rozpuszczoną w niepełnej szklance wody galaretkę cytrynową. Masy wychodzi sporo i konsystencją przypomina ptasie mleczko.Polecam :lol: :lol: :D

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.