kleopatra Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 3 opakowanie kolorowej galaretki 1 puszka mleka zagęszczanego niesłodzonego /przed zrobieniem mleko powinno stać w lodówce około 1/ PRZYGOTOWANIE: Mleko wlać do miski i zmiksować na puszystą pianę, dodać jedną rozpuszczoną i przestudzoną galaretkę. Odstawić do ścięcia się do lodówki (około 1 godziny). Z resztą mleka zrobić dokładnie to samo czyli zmiksować i dodać galaretkę. Na wierzch wylać lekko ściętą ostatnią galaretkę. SMACZNEGO!!! Można dodać owoce np. ananasy, truskawki, pomarańcze, kiwi dobrać owoc można do koloru galaretki na górze. By ptasie mleczko lepiej wyglądało można zrobić z trzech kolorów galaretek. Cytuj
dota Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 robilam kilka razy jest bardzo dobre mozna uzyc tez mleko skondensowane slodzone Cytuj
Anna22 Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Ja ptasie mieczko robię z ubitej śnieżki do której wlewam ostudzoną galaretkę rozpuszczoną w niepełnej szklance wody , mieszam i odstawiam do zakrzepnięcia. Ale następnym razem zrobiętak jak w Twoim przepisie. Cytuj
Anna22 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Postanowiłam wypróbować ten przepis, ale nie zrozumiałam jaka i skąd ma być ta reszta mleka. I zrobiłam tak mleko zmiksowałam z łyżeczką cukru waniliowego i łyżeczką cukru pudru , dodałam ostudzoną rozpuszczoną w niepełnej szklance wody galaretkę cytrynową. Masy wychodzi sporo i konsystencją przypomina ptasie mleczko.Polecam :lol: :lol: :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.