Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Potrzebuję natychmiastowej porady. Ostatnio piekłam ciasto. Mój chłopak uwielbia wszelkie słodkości więc postanowiłam, że trochę (jak na mnie) poeksperymentuję co do masy. Tak więc kupiłam dwie puszki mleka skondensowanego słodkiego gotowałam 30min. Po ostudzeniu masa była bardzo gęsta. Problem rozpoczął się gdy zawartość owych puszek utarłam z jedną kostką masła. Masa stała się rzadka. Miałam nadzieję, że w lodówce zastygnie jednak tak się nie stało :razz: to była totalna klapa. Biszkopty wysuwały się spod siebie, masa wypływała. Jednak była bardzo pyszna.. Nasuwa się więc moje pytanie. Jak mogłabym zagęścić tę masę? Ewentualnie jeśli znacie to czy moglibyście podać mi jakiś niezawodny przepis na mega słodką masę? Czekam na odpowiedzi.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.