kuchareczka_m Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2011 Pyszne kulki z ryżu preparowanego. Bardzo proste i szybkie ciasteczka. Polecam. Składniki: torebka ryżu preparowanego 20 dag masła lub margaryny 30 dag cukierków irysów lub toffi - ja dałam masę kajmakową około 6 łyżek 4 łyżki kakao lub 5 dag czekolady oliwa do posmarowania blachy lub papier do ciasta polewa czekoladowa wiórki kokosowe do dekoracji W rondlu stopić tłuszcz, wsypać połamane i pokruszone cukierki (lub masę kajmakową) oraz kakao lub czekoladę. Mieszając, ogrzewać na małym ogniu (najlepiej postawić rondel na płytce). Gdy składniki dokładnie się połączą, wsypać ryż. Wymieszać i wylać masę na formę, posmarowaną lub wyłożoną pergaminem do pieczenia. Odstawić masę na kilka godzin w chłodne miejsce, by steżała, po czym uformować kulki. Roztopić polewę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W roztopionej polewie zanużyc ryżowe kulki i posypać je wiórkami kokosowymi.I gotowe Więcej moich przepisów https://wkuchniiwogrodzie.blogspot.com/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.