kuchareczka_m Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2011 Składniki opakowanie Tortellini z szynką 3 ogórki kiszone 3 ogórki konserwowe 1 ogórek świeży 4 grubsze plastry szynki (mielonki lub konserwowej) majonez sól, pieprz przyprawa do sałatek (dodaję ją do wszystkich moich sałatek) Tortellini ugotować wg przepisu na opakowaniu, tak jak makaron, nie może być za twarde, ani za miękkie, czyli aldante. Ugotowane tortellini odstawić do wystygnięcia. Pokroić trzy rodzaje ogórków, dodać pokrojoną w kosteczkę szynkę. Wymieszać wszystko z tortellini, dodać majonez (kilka łyżek około 4), doprawić do smaku. I gotowe, prosta a jaka smaczna. polecam. https://wkuchniiwogrodzie.blogspot.com/ Cytuj
justhi Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2011 oto mój przepis na sałatkę z tortellini: 1 op. tortellini z mięsem - ugotować 1 por 1 puszka kukurydzy 1 mały słoiczek ogórków konserwowych 4-5 kawałków papryki konserwowej 5 jajek - ugotować majonez i łyżka oleju (oleju nie dodaję, ale było oryginalnie w przepisie, więc podaję) Kiedyś miałam ochotę na makaron i nie miałam z czym go podać, ale miałam tortellini. Ugotowałam szybko jajka i makaron. Po wystudzeniu dodałam pora, kukurydzę, groszek, marchewkę, ogórki kiszone, majonez i musztardę meksykańską (aby sałatka miała ciekawy winny smak). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi