kuchareczka_m Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2011 (edytowane) Składniki: filety udek kurczaka bez skóry ok 16 szt. szpinak mrożony ser żótły ostry ewentualnie typu gorgonzola kucharek lub innego rodzaju przyprawa pieprz naturalny przyprawa do kurczaka Szpinak wrzucić do garnka, dodać trochę masła, czosnek, sól, pieprz gotować, aż będzie miękki i wygotuje się woda. Zaciągnąć surowym żóltkiem. Wystudzić. Udka osuszyć, rozłożyć jena czystym blacie, przyprawić pieprzem, kucharkiem oraz przyprawą do kurczaka. Nałożyć szpinak i ser żółty. Zwinąć je w roladki, spiąć wykałaczką i włożyć do naczynia żaroodpornego. Obsypać je jeszcze lekko przyprawą do kurczaka. Włożyć do piekarnika, piec ok 60 minut. https://wkuchniiwogrodzie.blogspot.com/ Edytowane 24 Marca 2011 przez kuchareczka_m Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.