arekk Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Witam was,jestem początkującym piekarzem, ale nie wychodzi mi coś i nie wiem co?Może podpowiecie mi co robię nie tak? Cytuj
Katarzyna Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Za dużo wody, albo drożdży > jak na moje oko . Cytuj
arekk Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2011 (edytowane) co sądzicie o tej maszynce, mam taką i chleb mi nie wychodzi , silvercresy 850w z lidla? Edytowane 9 Kwietnia 2011 przez arekk Cytuj
basga Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2011 A robisz ściśle w/g podanego przepisu? Cytuj
arekk Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2011 oczywiście,ale wpadłem na pomysł że coś nie tak jest z zakwasem, skoro na drożdżach mi w miarę wychodzi.Robię od nowa zakwas i po trzech dniach spróbuję,zobaczymy. Cytuj
basga Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Z zakwasu lepiej wychodzi pieczony w piekarniku w keksowych formach,w automacie lepiej piec chleby na drożdżach. Cytuj
arekk Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Może macie rację,szwagier robi z zakwasu w maszynie i ma całkiem dobry chlebek,ja zrobiłem tak samo jak on i wyszedł mi zakalec.Będe próbował dalej. Cytuj
MoniaPe Opublikowano 30 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2013 Spróbuj zrobić coś z gotowej mieszanki wtedy przekonasz się czy to wina zakwasu czy może automatu. Cytuj
UzytkownikWI Opublikowano 31 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2013 Za dużo wody. Ja zawsze ciasto ubijam Thermomixem. Chleb jest po prostu niesamowity. 1-2h po wyjęciu z pieca to jest po prostu niebo w gębie. Delikatnie przesmarowany masełkiem i jestem w siódmym niebie. Cytuj
MrFrodo Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2013 Takie automaty służą nie tylko do wypieku chleba. Idealnie nadają się do wyrabiania ciasta drożdżowego. Można w nich robić nawet i powidła. Naprawdęrewelacyjna rzecz. A raz kiedyś można w nim upiec chleb. Jak ktoś nie ma czasu albo możliwości, żeby kupić czy upiec inaczej, wystarczy, że nastawi na noc maszynę, a rano ma świeżutki chlebek. Cytuj
Muniek96 Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2015 Jakiś czas temu mój ojciec piekł chleb w takiej maszynie do pieczenia chleba. Z czasem tak się wprawił, że zaczął dodawać różne ziarna, które nadawały świetnego smaku. Sam zastanawiam się, czy nie zacząć piec. Cytuj
michal_ek Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2015 wolę zapiekać w piekarniku niż używać jakiegoś specjalnego urządzenia Cytuj
szamofnik Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2015 Ten smak jest nie do podrobienia. Cytuj
argon Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2015 lepszy chyba jest z piekarnika Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi