Dorota Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Jakie jajka podajecie na Wielkanocny stół? Jaki robicie farsz? Macie jakieś ciekawe propozycje? Ja znalazłam na forum coś takiego: :) :grin: :oops: :) :) :-D :oops: :razz: :D :arrow: :arrow: https://www.smaczny.pl/forum/topic/4305-jajka-faszerowane-z-pasta-z-tunczyka/page__p__21238__hl__faszerowane__fromsearch__1#entry21238 :arrow: https://www.smaczny.pl/forum/topic/6378-jaskolki/page__p__58769__hl__farsz__fromsearch__1#entry58769 :arrow: Jajka faszerowane brokułem :arrow: Jajka w żółtym puchu :arrow: Jajka faszerowane wędzonym kurczakiem :arrow: Jajka faszerowane szynką i ogórkiem :arrow: Jajka z pieczarkami w cieście francuskim :arrow: Żółty ser z pastą w galarecie Cytuj
Basia K Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Ja będę robic "swoje" A dodatkowo polecam :) Cytuj
Dorota Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2013 Jeszcze nie mam pomysłu czym faszerować jajka w tym roku... myślałam o serku Feta, ale zobaczymy co mi z tego wyjdzie ;-) A Wy czym faszerujecie, może mi jakiś nowy pomysł podsuniecie? :blush: Posialiście już rzeżuchę na Święta? Ja posiałam wczoraj :biggrin: podobno urośnie w ciągu 7 dni, czyli akurat na Święta ;-) Bardzo lubię rzeżuchę i często ją wysiewam, ale zawsze zapominam liczyć w ciągu ilu dni urosła ;-) Ta moja ostatnia rzeżuszka prezentowała się tak: Cytuj
Dorunia Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2013 Ja też posiałam rzeżuchę w czwartek,popękała już i zaczyna być ją widać 🙂 Posiałam również jęczmień i pszenicę...jęczmień wyrósł pięknie i dalej rośnie i zagęszcza się,a pszenica słabiej i chyba zbyt ładna nie wyrośnie,ale nie wyrzucam jej jeszcze,bo może jeszcze coś z niej będzie :) Cytuj
LewTolstoj Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2013 jej.. uwielbiam rzeżuchę.. szkoda, że nie posiałam w tym roku. a faszerowanie jajek - moja mam jest mistrzynią. robi farsz z gotowanych i jednego surowego plus szczypiorek. potem wszystko faszeruje połówki skorupek macza w bułce tartej i podsmaża.. pyszności! Cytuj
Dorota Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2013 Oo! takie jajeczka też są dobre, może się kiedyś na nie skuszę, pozdrawiam 🙂 Cytuj
Dorunia Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 Ja jeszcze robiłam na te swięta jajka marynowane w soku buraczanym,nie robiłam ich wcześniej i ciekawa jestem jakie wyjdą :) Cytuj
Dorunia Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Moje jajka marynowane były bardzo smaczne i ładnie się prezentowały na sosie czosnkowym 🙂 Cytuj
Dorota Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Brzmi to ciekawie Doruniu 🙂 napisz jakie były, pozdrawiam 🙂 O!! pisałyśmy w tym samym czasie ;) Prezentują się super! :D Doruniu napiszesz jak je robiłaś, zrobię w przyszłym roku 🙂 Cytuj
Libercio Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 A moje jaja były pisankami:) Cytuj
figiel Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 POMYSŁOWE PISANKI -SUPER !!!!!! Cytuj
Dorota Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Wyglądają super! Fajny pomysł, gratuluję :) Cytuj
Libercio Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Dziękuję bardzo - miło czytać:) Cytuj
kuchniauanny Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Ja mam przepis na jajko na twardo całe żółte i na twardo w kształcie serca ale nie wie jak dodac zdjęcie a więc wpisz link Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.