p.u-m.a Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 6 schabowych pieczarki żółty ser olej sól pieprz 2 kost.rosołowe Schabowe zbić tłuczkiem,posolić,popieprzyć.Pieczarki ugotować,ostudzić,zetrzec na tarce o grubych oczkach.Na mięsie układać ser pokrojony w plasterki i pieczarki zwinąć w roladki,spiąć wykałaczką.Na patelni rozgrzać 1-2 łyżek oleju smażyć roladki,aż dno patelni będzie brązowe a roladki rumiane.Wlać wodę żeby przykryły rolady,wrzucić 2 kost.rosołowe.Dusić do miękkości.Podawać z pyzami i dowolną surówką Cytuj
uretan Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Przepis smakowity, na pewno spróbuję. Tylko pytanie: co rozumiesz przez "pyzy"? Ta nazwa w różnych regionach Ojczyzny jest nadawana bardzo różnym potrawom. 8) Cytuj
p.u-m.a Opublikowano 12 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 no właśnie!sory!chodziło mi o kluski drożdżowe Cytuj
uretan Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Teraz rozumiem funkcję dość dużej ilości sosu. Mnnnniam! Cytuj
p.u-m.a Opublikowano 13 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 tak! należy dusić ok.45 min.Sos wtedy odparuje do odpowiedniej ilości.Zawsze wlewamy więcej wody na początku,nigdy nie dolewamy w trakcie...Można podawać z ziemniakami..pycha..Mięso ma się kruszyć...spróbujcie..na pewno nie będziecie żałować Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.