Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

6 schabowych pieczarki żółty ser olej sól pieprz 2 kost.rosołowe Schabowe zbić tłuczkiem,posolić,popieprzyć.Pieczarki ugotować,ostudzić,zetrzec na tarce o grubych oczkach.Na mięsie układać ser pokrojony w plasterki i pieczarki zwinąć w roladki,spiąć wykałaczką.Na patelni rozgrzać 1-2 łyżek oleju smażyć roladki,aż dno patelni będzie brązowe a roladki rumiane.Wlać wodę żeby przykryły rolady,wrzucić 2 kost.rosołowe.Dusić do miękkości.Podawać z pyzami i dowolną surówką

Opublikowano

Przepis smakowity, na pewno spróbuję. Tylko pytanie: co rozumiesz przez "pyzy"? Ta nazwa w różnych regionach Ojczyzny jest nadawana bardzo różnym potrawom. 8)

Opublikowano

tak! należy dusić ok.45 min.Sos wtedy odparuje do odpowiedniej ilości.Zawsze wlewamy więcej wody na początku,nigdy nie dolewamy w trakcie...Można podawać z ziemniakami..pycha..Mięso ma się kruszyć...spróbujcie..na pewno nie będziecie żałować

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.