andy8 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Nie spotkałam mielonego w kostce więc pewnie sama zmielę-ciacho przewiduję na dzień babci Cytuj
apsik Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Droga Aniu na kostach nie pisze ,że to jest ser mielony ale śmietankowy i ja go po prostu rozcieram pałką i jest dobry ...u mnie akurat taki jest,ale często mielę sama. Pozdrawiam gorąco i mam nadzieję ,że Twojej rodzince też zasmakuje. Cytuj
andy8 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 Chatka zrobiona ,jedna babcia zdążyła już skosztować,wszystko poszło dobrze trochę tylko kruszy się przy krojeniu ale to chyba wina sera,kupiłam w kostce z biedronki i sama zmieliłam.Smakowo jest wyśmienita zwłaszcza ta masa z aromatem cytrynowym,a nie dałam też żółtka bo nie robię nic z surowymi jajkami[już tak mam] może dlatego trochę się kruszy ale to nic nie szkodzi.W tym miejscu dziękuję bardzo Eli za wszelkie rady i podpowiedzi. :) Cytuj
viola32 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Nie polecam robić chatki z mielonego twarogu,bo wtedy się rozjeżdża.Gotowy twaróg mielony jest po prostu za rzadki! Radze samemu zmielić a nie tak jak ja kiedyś poszłam na łatwiznę..i była skucha ale człowiek uczy się przecież na błędach.A forum to jest byśmy sobie udzielały rad a nie marnowały niepotrzebnie składniki.Pozdrawiam Cytuj
apsik Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Violu ja nie polecam także mielonego sera wiaderkowego-jak ja go nazywam bo on faktycznie się nie nadaje. Ale ja kupuję taki mielony z mleczarni i on jest zwarty-po prostu świetny-zawsze robię z takiego i jak widać na zdjęciach nic się nie rozjechało.W mojej miejscowości jest także ser twarogowy śmietankowy w kostkach i taki wystarczy utrzeć pałką i już jest okey.... Masz rację ,że to forum jest po to żeby udzielać sobie porad-ja często z nich korzystam i chętnie się nimi także dzielę.. Pozdrawiam Cię serdecznie. Cytuj
kasiek88 Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 mam małe pytanko dziewczyny: : jakich cherbatników użyłyście?? bo niewiem, które będą dobre,żeby chatka za bardzo przy krojeniu sie nie rozwaliła, a koniecznie muszę ją zrobić bo wygląda wyśmienicie!! Cytuj
Gość hexx Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 bardzo smakowicie wyglada.Na wekend wyprubuje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.