marta29 Opublikowano 4 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2011 Witam. Proszę o przepisy na zupę którą mogę podać na I komunii mojej córki Cytuj
campari Opublikowano 4 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2011 np. rosol z kury z makaronem, szparagowa z groszkiem ptysiowym... Cytuj
Dorota Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2011 Witaj, na Komunii to króluje dalej rosół z makaronem (zresztą mój ulubiony :)) jest o menu komunijnym - polecana zupa z pieczarkami i serkami topionymi. Można spojrzeć też - co nieco o daniach na Pierwszą Komunię Świętą - może coś się przyda - powodzenia :grin: Cytuj
sylwuśka Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2011 Hej również uważam, że rosołek z makaronem zamiennie dla gości bardziej mięsnych polecam flaki lub zupę gularzową :) Mam również kłopot co do komuni ale otworze nowy wątek :grin: Cytuj
Basia K Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2011 Wydaje mi się,że wybór zupy zależy od reszty dań obiadowych. Przy tradycyjnym obiedzie z kluskami,roladami nie wyobrażam sobie innej zupy niż rosół. Flaki,czy zupę gulaszową podałabym później na kolację.Myślę,ze byłaby za syta przy obiedzie.Wiadomo,że prawie od razu podaje się drugie danie. Ale już jakiś krem pieczarkowy,czy brokułowy jak najbardziej....mniam :) Cytuj
Emma Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2011 Witam.Jeśli chodzi o zupę do obiadu to ja również opowiadam się za rosołem z makaronem,gdyż jak wiadomo obiad składa się z dwóch dań,a rosół nie należy do zup "sytych" i pozostawia miejsce na drugie danie;-) Można też podać zamiast rosołu jakiś krem,np. z zielonego groszku,ale nie wiadomo też czy trafimy nim w gusta gości,a zwłaszcza dzieci.Jeśli chodziłoby o zupę podaną jako pózniejsze danie ciepłe to proponowałabym zupę z serkami topionymi lub zupę gulaszową. Powodzenia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi