Nowicjusz Opublikowano 19 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2011 Witam Serdecznie !!!! Od jakiegoś czasu piekę chleb w maszynie . Pierwsze chlebki ze zwykłej mąki wychdziły mi nieźle . Kupiłem mąkę żytnią typ 2000 , mąkę pszenną typ 1850 i zaczęły się kłopoty chleb się zapada i kruszy . Dlaczego ??? Dodam , że piekę z przepisów . POMOCY Marian Cytuj
Dorota Opublikowano 19 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2011 Witaj, podobno niektóre przepisy dołączone do maszyny są z błędami niestety :evil: Czytałam gdzieś, że warto dodać 2 łyżki oliwy z oliwek, wtedy chleb się nie kruszy. Proponuje skorzystać ze sprawdzonego przepisu To jest przepis na chleb razowy. Warto spojrzeć również na poniższe tematy, tam też jest poruszany problem kruszenia się chleba z automatu: :) :sad: :-( Udanego wypieku życzę :grin: 1 Cytuj
Nowicjusz Opublikowano 19 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2011 Dzięki wielkie za wszystkie rady . Przeczytałem chyba wszystkie posty . Zaraz upiekłem chlebek z Twojego przepisu " nie upadł za bardzo " trochę się jeszcze kruszy , ale coś mu jeszcze brakuje . Pozdrawiam Marian Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi