kasiuniaaa Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2011 Witam:) chciałabym podpytać bardziej doświadczonych kucharzy, czy mają może jakąś sprawdzoną oliwę z oliwek?? Szykuje włoską kolację, m.in pomidory z mozarella i nie chciałabym popsuć smaku:) ja osobiście próbowałam różne - jak dla mnie wszystkie się bardzo różniły, ogólnie żadna nie podpasowała mi zupełnie, być może po prostu nie jestem jej fanką a może trafiłam na nieodpowiednią. Liczę na podpowiedzi:) 1 Cytuj
mario_ Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2011 Witaj, to zależy jaką lubisz oliwę? Bardziej łagodną czy ostrą? Gorzkawą? Bardziej ostra "kopiąca w gardło" to dla mnie Terra di Bari DOP, trochę łagodniejsza to Nectar z tłoczni Itre Campanili. Twoi włoscy znajomi powinni docenić. :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.