codogara Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2011 Składniki: 0,5kg arbuza 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny pół kieliszka szampana Przygotowanie: Obranego ze skórki oraz pestek arbuza miksujemy z pozostałymi składnikami. Następnie wkładamy do plastikowego naczynka i mrozimy przez 30 min. Po tym czasie wyciągamy i niszczymy grudki lodu widelcem, następnie wkładamy na 1,5 h. Gdy sorbet się zamrozi wyciągamy go i miksujemy, po czym nakładamy do salaterek. Smacznego Zapraszam na mój blog https://www.codogara.pl oraz https://www.facebook.com/Codogara Cytuj
Gość milam Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Arbuzy nadają się świetnie na sorbety, podobnie jak cytryny. Bardzo polecam sorbet cytrynowy, bo odświeża i oczyszcza jamę ustną ze smaków, co pomaga w ocenie różnych dań. :biggrin: :biggrin: :biggrin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.