Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składniki:

  • 0,5kg arbuza
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • pół kieliszka szampana
Przygotowanie:

Obranego ze skórki oraz pestek arbuza miksujemy z pozostałymi składnikami. Następnie wkładamy do plastikowego naczynka i mrozimy przez 30 min. Po tym czasie wyciągamy i niszczymy grudki lodu widelcem, następnie wkładamy na 1,5 h. Gdy sorbet się zamrozi wyciągamy go i miksujemy, po czym nakładamy do salaterek. Smacznego

Zapraszam na mój blog https://www.codogara.pl oraz https://www.facebook.com/Codogara

post-25080-056200800 1307524311_thumb.jp

  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Arbuzy nadają się świetnie na sorbety, podobnie jak cytryny. Bardzo polecam sorbet cytrynowy, bo odświeża i oczyszcza jamę ustną ze smaków, co pomaga w ocenie różnych dań. :biggrin: :biggrin: :biggrin:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.