Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapraszam do wypróbowania tradycyjnego przepisu

Składniki:

  • 0,5kg żołądków kaczych
  • 1 duża marchew
  • kieliszek czerwonego wina
  • 3 łyżki śmietany 18% kwaśnej
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • pół pęka selera naciowego
  • pęczek koperku
  • 1 duża cebula
  • masło
  • sól, pieprz, tymianek
  • 5 ziaren ziela angielskiego, 2 liście laurowe

Przygotowanie:

Żołądki oczyścić i umyć pod bieżącą wodą. Następnie zalać świeżą wodą i ugotować, zebrać szumowiny. Odlać pozostały płyn. W oddzielnym garnku zeszklić na maśle pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać żołądki i chwilę podsmażyć. Zalać wodą oraz winem, aż płyn je lekko przykryje. Dusić pod lekkim przykryciem na małym ogniu ok. 1,5 h. Potem dodać pokrojoną w plasterki marchew i seler, przyprawy do smaku. Gotować jeszcze przez 30 min. Po tym czasie wymieszać pół szklanki wody z mąką i zagęścić sos wg własnych preferencji. Na sam koniec dodać śmietanę i posiekany koper. Najlepiej podawać z ulubioną kaszą i ogórkami kwaszonymi. Smacznego

Więcej ciekawy przepisów na https://www.codogara....-smak-tradycji/ oraz https://www.facebook.com/Codogara

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.