codogara Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2011 Składniki: 1/2 kg mąki 20 dag cukru (1 szkl.) 20 dag masła 5 jaj 1 mały proszek do pieczenia (na 0,5 kg mąki) 1 cukier waniliowy 1 szklanka ajerkoniaku Przygotowanie: Miksujemy cukier, masło, jajka. Po doprowadzeniu tych składników do gładkiej konsystencji powoli zaczynamy dolewać ciurkiem ajerkoniak ? ciągle miksując. Na sam koniec dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Pieczemy w rozgrzanym do 180 st. C piecu przez ok. 1 godzinę. Smacznego. Cytuj
Kaliope Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 Czy w tej babce nie należy białek ubić osobno na pianę, tak jak zwykle się to robi? Ciekawy przepis ale zastanawiają mnie te jajka ubijane w całości. Będę wdzięczna za odpowiedź :) Pozdrawiam! Cytuj
zdybka82 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 witaj ostatnio zanotowalam twoj przepis bardzo mnie zaciekawil ale musze ci powiedziec ze zadko mi cos nie wychodzi ale jaja+cukier+margaryna to wyszlo cos okropnego zwazylo sie tez tak mysle by je oddzielic zoltka od bialek? ale nie babka upiekla sie piekna bardzo duza a na koncu jednak upadla i wielki zakalec ale to nic ja sie nie zrazam i tak nadal pieke nowosci sprawdzam pozdrawiamcie goroco mamnadzieje ze cie nie urazilam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.