PannaGabrianna Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2011 80- 100 dag chudej karkówki 25 dag suszonych śliwek 3/4 szklanki czerwonego wytrawnego wina 3 łyżki oleju przyprawy: przypawa do grilla, pieprz cayenne, pieprz ziołowy, cynamon Przyprawę do grilla połączyć z trzema łyżkami oleju. Powstałą pastą posmarować cienko pokrojone plastry karkówki, odłożyć do lodówki na ok. 2 godziny. Śliwki rozgotować w szklance wody, dodać wino troszkę podgotować. Doprawić pieprzem cayenne (lub cienko pokrojoną papryczką chili), pieprzem ziołowym i cynamonem. Zmiksować blenderem. Karkówkę usmażyć, najlepiej na grillu ale u mnie sprawdziła się tacka aluminiowa w piekarniku. W trakcie smażenia od czasu do czasu smarować mięsko pozostałą pastą. Przepis to autorska modyfikacja receptury z opakowania chilli Prymatu. Świetny na wieczorne grillowanie:) A macie może propozycje co podać do tak przyrządzonej karkówki robionej w ramach obiadu? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.