Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

FRYTKI Z POSYPKĄ Frytki na 110% jadł każdy, ale ile z Was jadło frytki z posypką? Osobiście spotkałem się z takim daniem w kliku fast foodowych restauracjach na Podkarpaciu, gdzie mieszkam. Aby przygotować takie szybkie i proste danie potrzeba nam - oczywiście frytki robione własnoręcznie czy kupne. SKŁADNIKI DO POSYPKI: -cała dorodna pierś z kurczaka -olej -przyprawy: przyprawa do gyrosa, papryka ostra i słodka, czosnek granulowany, kucharek. PRZYGOTOWANIE POSYPKI Pierś umyć i pokroić w kostkę, dość drobną, następnie oprószyć przyprawami i włożyć na chwile do lodówki. Na patelni rozgrzać olej i zesmażyć mięso. Jako dodatek do takiego dania oczywiście są mile widziane sosy. Ja preferuje sos czosnkowy z dodatkiem koperku. Podajemy poprostu tak ze na talerz dajemy upieczone frytki i posypujemy posypką mięsną i polewamy sosem. SORY JEŚLI PRZEPIS JEST NIE DOKONCA POPRAWNIE NAPISANY ALE POLONISTĄ NIE JESTEM TYLKO KUCHARZEM:) ALE I TAK ŻYCZĘ SMACZNEGO:)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jakiś czas temu skorzystałam z Twojego przepisu... Muszę przyznać że mąż zajadał się i wciąż mu mało było :-) Dziękuję za przepis i pozdrawiam!

Opublikowano

Chciałam jeszcze dodać że jeszcze lepsze są posypane żółtym serem...

• 4 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...
Gość uzytkownik10
Opublikowano

Ja również nie spodziewałam się "takiej" posypki. Bardziej nastawiałam się na jakąś mieszankę ziół. Ale przepis jest bardzo ciekawy. Na pewno wypróbuję go kiedyś.

Gość zagotowana
Opublikowano

U mnie posypka to właśnie drobno pokrojony kurczak usmażony w ziołach, a całość posypana startym żółtym serem i polana sosem czosnkowym, ewentualnie ketchupem ;)

Czyżby tylko Podkarpacie oferowało frytki z posypką? :D

• 4 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...