Basia K Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2011 Piekłam ją na Wielkanoc,ale myślę,że do zwykłej niedzielnej kawy też pasuje. Babka cytrynowa 4jajka 3/4szkl cukru 1,5szkl maki 1/2 łyzeczki proszku do pieczenia 1/2szkl gestej smietany 6lyzek topionego masla skorka otarta z 2 cytryn 3lyzki soku cytrynowego Bialka ubic z cukrem,stopniowo dodawac po1 zołtku,delikatnie wmieszac pozostale skladniki. Piec w temp 160-180 stopni. Po upieczeniu można polukrowac,czy oprószyc cukrem pudrem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.