aanutka Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Składniki: 3 torebki ryżu, 1/2 kg cebuli, 1/2 kg pieczarek, olej do smażenia, kapusta zwykła lub włoska, sól, pieprz, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, bulion warzywny w kostce. Wykonanie: Farsz- Ryż ugotować na sypko, wysypać z torebek. Cebulę zeszklić na patelni, dodać do ryżu. Pieczarki pokroić w plasterki, przesmażyć na patelni po cebuli. Dodać do ryżu. Składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Kapusta: Obrać zewnętrzne liście, wykroić głąb, sparzyć kapustę wrzątkiem ze wszystkich stron - odcedzić z wody. Pojedynczo zdejmować liście - jeśli mają grube, twarde żyły, ściąć je z wierzchu lub rozbić. Na każdy liść nakładać farsz, zawinąć do środka brzegi, potem cały liść. Dno dużego garnka wyłożyć pozostałą kapustą, ułożyć zwinięte gołąbki. Przygotować zalewę Podawać z sosem grzybowym lub pomidorowym. Polecam, pozdrawiam, smacznego! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.