DOMOWE_WYROBY Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2011 DOMOWE WYROBY nie psują wątroby i przedstawiają placki ziemniaczane dla leniwych: kilka ziemniaków, jajo, trochę bułki tartej, sól i pieprz do smaku, kółko kiełbasy i śmietana 12%. Biorę kilka ziemniaków, na oko (a miało być na placki), jajo i bułkę tartą. Ziemniaki oczywiście umyte i bez skóry trę na dużych(!) okach. Jak nie ja, to ktoś inny, bo ja za tą robotą akurat nie przepadam.Dodaję sól i pieprz, też na oko. Smażę pokrojoną kiełbę. Wielkość - jak kto lubi. Mocno usmażoną (taką ja lubię) dodaję do pozostałych składników. Formuję placki dużą łyżką. Często robię takie na całą patelnię, ale te trudniej przerzucać. Tym razem na zamówienie - małe. Otwieram śmietanę i zwykle podjadam. Rumianego placka zdejmuję z patelni. Na wierzch dodaję śmietanę. Dziękuję za uwagę. To były placki ziemniaczane po mojemu. foto krok po kroku https://www.facebook...176386815756041 Cytuj
Emillia Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Dość ciekawy przepis. Mój mąż placki mógł by jeść dzień i noc, ale takich jeszcze nie robiłam. Jutro spróbuję, może polubi nową wersję :-) Dziękuję za przepis! Cytuj
DOMOWE_WYROBY Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2011 I jak smakowały? Też jestem ziemniaczanym łasuchem. To mój ulubiony przepis. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.