Dorota Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2012 WoW! Śliczny :biggrin: Oj, zjadłoby się kawałeczek, chociaż mały ;-) Ps. a możesz zdradzić jakich mas użyłaś, żeby tak szybko zrobić tort? Biszkopty piekłaś, czy gotowe spody użyłaś? :blush: Cytuj
sweetlana Opublikowano 10 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2012 (edytowane) Dorota Dziękuje :wub: Biszkopt piekłam rano. Krem robiłam budyń śmietankowy + mascarpone. Biszkopt w piekarniku...budyń przygotowałam odstawiłam na parapet stygnąc, Biszkopt wyjęłam -odstawiłam stygnąć...ubiłam budyń+mascarpone odstawiłam na godzinkę do lodówki...Niestety czasu brakowało biszkopt kroiłam jak był ciepły :wacko: nasączyłam, przełożyłam masą bud.-ser. i udekorowałam. Nie trwało długo, ale dzięki Mężusiowi udało się wszystko połączyć, bo opiekował się dziećmi :biggrin: Edytowane 10 Lutego 2012 przez sweetlana Cytuj
Dorunia Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2012 No,no piękny tort :)Masy też chyba smaczne...czy przepis na tę masę jest na forum? Cytuj
Dorota Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2012 Dziękuję, takiego kremu jeszcze nie robiłam, ale chętnie zrobię - Twój tort musiał być smaczny :grin: W takim krótkim czasie takie "cudo" GRATULUJĘ :D Cytuj
sweetlana Opublikowano 10 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2012 (edytowane) Dziewczyny, nie wiem czy przepis na masę jest na forum, ale mogę powiedzieć jak ja to robię. Biorę 1op. budyniu (smak według upodobania) + 300-400gr. mascarpone. Budyń ugotować, ostudzić, czasami zamieszać aby nie było grudek.+ 300-400gr. mascarpone(małe opakowanie), dodawać po trochu i ubić na pyszną masę. Odstawić na trochę, aby stężało, wyłożyć na biszkopt. Przypomniałam sobie że taki krem używam kiedy robię ptysie. Jest puszysty i lekki. Edytowane 10 Lutego 2012 przez sweetlana Cytuj
sweetlana Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2012 Jeden z tych który szkoda było oddawać. 8) Cytuj
Dorota Opublikowano 13 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2012 Nic dziwnego, że szkoda było go oddawać :mrgreen: bo jest piękny! Gratuluję :biggrin: Cytuj
sweetlana Opublikowano 3 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2012 Na razie mam spokój, więc rodzinka i znajome cieszą się ciastami jak do nas przychodzą :biggrin: Nie robiłam nic nadzwyczajnego :blush: odpoczywam ;-) Ostatnio rodzinka reflektuje Ptysie :biggrin: częstujcie się :wub: Cytuj
Dorota Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2012 Odpoczynek też jest potrzebny :) a torty są prześliczne i ta dekoracja SUPER :) Dziękuję za ptysie, prezentują się apetycznie, i takie pewnie były :D Cytuj
sweetlana Opublikowano 8 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2012 Drogie Panie - krótko i na temat - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!! Cytuj
Dorota Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2012 Ślicznie dziękujemy i wzajemnie wszystkiego naj naj :biggrin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi