mantra Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zrobiłam wczoraj gotowaną kukurydzę. Mimo długiego czasu gotowania była twarda. Dzisiaj siadłam do komputera i okazało się, że popełniłam kardynalny błąd, bo sól dodana do wody powoduje twardnienie kolb kukurydzy. Czy możecie się podzielić jakimiś waszymi sposobami na kukurydzę? Cytuj
Emillia Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Ja dodaję sól do wody kiedy gotuję kukurydzę i nie miałam z tym problemu... Może to wina kukurydzy?? W zeszłym tygodniu miałam bardzo młodą kukurydzę więc gotowałam bardzo krótko ale również w osolonej wodzie i była pyszna! Cytuj
colca92 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2011 ja gotuję kukurydze na parze więc wody w ogóle nie solę, nawet robiłam kilka dni temu. Fakt, że czas parowania jest naprawdę długi. Parowałam je około 2 godzin i kolby były półtwarde. ja osobiście preferuję takie średnio miękkie. po uparowaniu rozkładam na talerz, kolby smaruję masłem (które pod wpływem ciepła się rozpływa po całej kolbie i solę na sam koniec). Oto mój sposób! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.