colca92 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Ostatnio znalazłam gdzieś jakiś przepis na gotowane ziemniaki. Znaczy trudno nazwać to przepisem, po prostu coś odnośnie tego czym je przyprawiać. W domu ogólnie odkąd pamiętam ziemniaki były gotowane z dodatkiem soli. Czasem dodawano jakąś pietruszkę, śmietanę - no różne sposoby. Ale bardziej zastanawiam się nad tym co wyczytałam z jakiegoś "poradnika". Otóż ziemniaki były gotowane bez dodatku soli a przyprawiane: majerankiem, liściem laurowym, pieprzem, papryką w proszku, cebulą. Czy ktoś próbował takiego zestawu przypraw do ziemniaków, a może macie jakieś swoje sprawdzone sposoby. Cytuj
Yerbamarket Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Ja uwielbiam ziemniaki ze smażoną cebulką oraz drobno pokrojonym, także smażonym boczkiem. Pychoooooooota. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi