colca92 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Sałatka grecka: -ser feta (najlepszy taki małorozpadający się i nieszczególnie słony, w Lidlu można kupić naprawdę dobry) -czarne oliwki -pomidory koktajlowe -świeże ogórki -sałata -świeża bazylia -Sos vinegrette Składniki kroimy (poza sałatą, którą rwiemy rękoma), mieszamy dodajemy sos vinegrette (albo gotowy, albo domowej roboty - ja osobiście preferuje własnej roboty) i voila Smacznego! Cytuj
colca92 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 zapomniałam o czerwonej cebuli!! Cytuj
Nick_1 Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Witam na forum:) Tak odnośnie sałatki greckiej,to sądzicie że nadaje się ona na grilla? Lubicie taki rodzaj sałatki? Cytuj
Dorota Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Witaj na forum 🙂 Myślę, że taka sałatka jest mile widziana w towarzystwie grillowanych przysmaków 🙂 Ja osobiście lubię takie sałatki :mrgreen: Wróciło lato więc będzie można znowu grillować popołudniami, wieczorami... :cool: Cytuj
Mariolka Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2011 Na grilla najlepsza jest sałatka: - 2 średnie pomidory - 4 ogórki kiszone (ewentualnie małosolne) - 3 jajka ugotowane na twardo - łyżka majonezu Składniki kroimy w kostkę i mieszamy ze sobą po czym odstawiamy je na godzinę do lodówki, żeby pomidory i ogórki puściły trochę soku. Następnie dodajemy majonez i mieszamy. Do smaku przyprawiamy pieprzem. Najlepsze co może być do kiełbaski i karkówki :) Cytuj
tossca Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2012 Ja preferuję sałatke grecką, tylko z uwagi na moją dietę zamieniam fetę na wędzone tofu z Polsoi. Efekt jest tak samo dobry :). Cytuj
Gość wojtek22 Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2012 Salatka prosta i latwa do zrobienia ale ja widze jej jeden minus. Trzeba ja zjeśćod razu, na drugi dzien może smakuje ok ale wygląda strasznie. A ja jedzienia nie lubię wyrzucać, więc jak mogę to jej nie robie a jeśli robię to w małej ilości. Wole odzielnie podać warzywa. Cytuj
minky322 Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2013 Moja ulubiona. ;P Nie tylko na grilla, a w zasadzie do wszystkiego. ;) Cytuj
Gość maksiu Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2013 A może najzwyklejsza sałata lodowa/ kapusta pekińska, kukurydza, ogórki świeże, pomidor, papryka... wrzucasz co chcesz i dodajesz oliwe z oliwek lub sos vinegrette. Jakie macie jeszcze przepisy na grillowe salatki? Cytuj
ewekub92 Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2013 mój przepis na sałatkę na grila jest równie podobna. świeże pomidory, ogórki sałata pekińska (ewentualnie lodowa) wszystko kroimy w kosteczke dodajemy kukurydze a na koniec dodaje 2 sosy sałatkowe formy knorr i gotowa do przysmaków z grilla ;) Cytuj
gabriellla Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 (edytowane) To moja ulubiona sałatka- obok sałatki ziemniaczanej- na grilla. Najważniejsze, żeby nie było w niej sałat, a już na pewno nie kapusta pekińska. Lubię jak wszystkie składniki się ze sobą wymieszają i robi się taki pyszny sosik pomidorowo- fetowo- oliwny 🙂 https://www.kulinarnatv.pl/film.php?id=74 Edytowane 20 Maja 2013 przez gabriellla Cytuj
Gość zagotowana Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2013 Jeśli grill to koniecznie z jakąś sałatką! Jakoś nie przepadam za siedzeniem przy samym mięsie :D A salatka grecka nadaje się idealnie - moim zdaniem jest właśnie taka... letnia :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi