codogara Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Składniki: 2 duże papryki 1 duża cebula połówka małej selery 2 marchwie 3 kiełbasy 2 duże pomidory 3 nacie z selera olej, sól, pieprz papryka słodka i ostra Przygotowanie: Na rozgrzanym oleju szklimy pokrojone w małą kostkę cebule, po chwili dodajemy półplasterki kiełbasy. Wszystko przesmażamy przez parę minut. W oddzielnym garnku na rozgrzany olej wrzucamy pokrojone w kostkę 2cm x 2cm papryki. Po kilkunastu minutach przesmażania dodajemy starte na dużych oczkach marchewki i seler. Następnie w garnku lądują przesmażona kiełbasa z cebulą oraz pokrojone w kostkę pomidory. Na sam koniec dodajemy nacie selera. Doprawiamy przyprawami do smaku. Dusimy do miękkości papryki. Dla lubiących trochę bardziej gęste sosy polecam zaklepkę, jednak nie jest ona niezbędna. Smacznego https://www.codogara.pl/2577/domowe-leczo-video/ Cytuj
basga Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Ja jeszcze dodaję cukinię. Cytuj
codogara Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 jest kilka wersji lecza, oczywiście można dodać jeszcze cukinię, polecam bakłażan Cytuj
martaskowronek26 Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 Cukinia obowiązkowo, albo kabaczek ;) Cytuj
Spoon Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2014 Zawszę robię leczo, jak muszę się pozbyć rzeczy z lodówki, by się nie popsuły.. i tak też uczynię z poniedziałkiem..czyszczenie lodówki i leczo na obiadek :P Cytuj
Dorota Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2014 Fajny pomysł z tą lodówką - 2 w 1 - bo będzie porządek i obiad 🙂 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.