codogara Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Składniki: 15 skrzydełek pół szklanki oleju słodka papryka, ostra papryka sól, pieprz majeranek, tymianek 1 duża cebula 3 gałązki selera naciowego 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka tartego chrzanu Przygotowanie: Skrzydełka marynujemy w połowie szklanki oleju, jednej łyżeczce: słodkiej papryki, pieprzu, soli, majeranku, tymianku, musztardy i chrzanu. Do tego wędruje wyciśnięty czosnek i starte na najmniejszych oczkach cebule oraz seler. Na koniec odrobina chilli. Skrzydełka marynujemy najlepiej całą noc w lodówce. Pieczemy na średnio rozgrzanych węglach ok. 1 h. Smacznego https://www.codogara.pl/2545/najlepsze-na-swiecie-skrzydelka-z-grilla/ Cytuj
gabriellla Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 Dla mnie ulubione skrzydełka to robione po chińsku. Towarzyszą mi od dawna i często je robimy. Polecam film z ich przygotowania w naszym wykonaniu: Cytuj
Gość maksiu Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2013 nic nie przebije skrzydelek na slodko! Robimy marynate z miodu, sosu sojowego, papryki slodkiej i ostrej. Skrzydla przyprawiamy solą i pieprzem i całość zalewamy, wstawiamy do lodowki (najlepiej na całą noc). przed wylożeniem na ruszt warto je czasem przemieszać ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.