Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składniki: - dwie zupki chińskie: ostra i łagodna - dwie podwójne piersi z kurczaka - kapusta pekińska - papryka konserwowa - groszek - kukurydza - 3 jajka - majonez - sól, pieprz Zupki przyrządzić wg przepisu na opakowaniu, tylko można zalać mniejszą ilością wody, aby makaron ładnie zwiększył objętość. Filety z kurczaka pokroić w kosteczkę, usmażyć na oleju, pod koniec smażenia dodać Vegetę lub inną przyprawę, by kurczak miał smaczek. Pekinkę posiekać drobno, jajka w kostkę, a paprykę również w kostkę. Wystudzić kluseczki i kurczaczka. W dużej misce wymieszać składniki, dodać majonez, przyprawy, bowiem tej sałatki naprawdę wychodzi duuużo! SMACZNEGO

• 2 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Muszę przyznać, iż nie do końca byłam zachwycona tym przepisem ... Mając jednak wszystkie produkty i pustkę w głowie zdecydowałam się na sporządzenie tego frykasu ... I ... sałatka ta będzie często gościć na moim stole bo, choć dużo jej wyszło to zniknęłą bardzo szybko ... !!! Dziekuję MICE za przepis !!! Pozdrawiam !!!

• 1 miesiąc temu...
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Wypróbowałam tę sałatkę - już dawno, dawno - bo robiłam ją na Walentynki - i zapomniałam się pochwalić :P ;)

Pierwszy raz wtedy robiłam tą nietypową sałatkę z makaronem z zupek chińskich, i muszę powiedzieć, że zrobiła na nas ogromne wrażenie - cieszyła się największym powodzeniem na naszym stole ;) POLECAM :-D

Opublikowano

U nas na stole ta sałatka gości bardzo często i gościom raczej smakuje.Ale ja robię ją z zupek o smaku SER w ZIOŁACH Knorr.Polecam gorąco wszystkim miłośnikom serowych smaków! Aha i jeszcze zapomniałam powiedzieć że ja przyprawy które są w zupkach dodaję na końcu.Najpierw mieszam je z niewielką ilością przegotowanej wody tak żeby się rozpuściły a następnie dodaję majonezu.Z innymi przyprawami raczej uważam.Życzę smacznego-sałatka naprawdę godna polecenia!

Opublikowano

Robie tak jak ali, czyli wrzucam suchy makaron i wszystkie przyprawy z zupki do całej sałatki. Zamiast papryki konserwowej daje świezą, kukurydzę bez groszku, a zamiast jajka czerwona fasolę. Polecam zmianę ;)

Opublikowano

Właśnie zajadam pyszną sałatkę. Dzięki Mika za przepis. Czekam jeszcze na opinie koleżanki bo zaniosłam jej spróbować i na męża aż wróci z pracy. Pozdrawiam. ;)