minek Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Sałatkę zrobiłam na święta. Zmieniłam troszeczkę składniki. tzn.wyeliminowałam zielony groszek a dodałam marynowaną cebulkę.Sałatka bardzo dobra . SUperrrrrr Cytuj
renigliwice Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Bardzo smaczna sałatka. Wszystkim smakowała. Dziękuję Ci Mika za tak ciekawy i oryginalny przepis. Gorąco polecam ją innym smakoszom.Pozdrawiam. Renata Cytuj
Gość artos Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Ciekawy przepis, ale... pracochłonny. Mam własny, wypróbowany przepis na sałatkę z zupek chińskich - pyszną i szybką do przygotowania. Oto on (polecam) : 1/4 głowki kapusty pekińskiej 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasolki czerwonej 2 czerwone papryki 1 pora 1 paczka zupki chińskiej z kurczaka - łagodna 1 paczka zupki chińskiej z kurczaka - ostra 3 duże łyżki majonezu Sposób na szybką sałatkę: Kapustę, papryczki i porę skroić, dodać fasolę i kukurydzę. Wsypać makaron z zupek (prosto z torebki, bez zalewania wodą). Przyprawy wymieszać z majonezem i dołożyć do sałątki. Po zamieszaniu - za 5 minut gotowa do spożycia. Palce lizać! Cytuj
cosmo Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Sałatka po prostu pycha. Na stole wsród gości zrobiła furrorę. Ja dodałam do niej zamiast papryki konserwowej sałatkę ze słoika książecą w zalewie octowej ( wodę odlałam i sałatkę odcisłam ) oraz trochę chrzanu jest wtedy ostrzejsza. Polecam naprawdę - jest suuuper!!!!! Cytuj
ilka76 Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Ja też wczoraj ją zrobiłam. Troszkę zmodyfikowałam i nie dodałam jajek. Zamiast groszku czerwoną fasolkę i szczypiorek. Wyszła pyszna. [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
Klosewik Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Raczej będę próbować sałatkę z zalanym wodą makaronem. Kiedyś dałam suchy i mimo majonezu nie zmiękł. :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi