AnnaK Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Mam przepis na smalec do którego dodaje się po skończonym smażeniu mleko. Może ktoś wie dlaczego? Pozdrawiam :biggrin: Cytuj
Dorota Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Dowiedziałam się z cennego źródła, czyli od mojej babci, która zawsze tak robi. Że mleko dodaje się po to, aby odparował zapach słoniny ze smalcu. Tego mleka dodaje niewiele, tak około 2-3 łyżki, ale to też zależy z jakiej ilości składników zrobiony jest ten smalec. Przyznam się, że moje pierwsze myśli były takie, że dodaje się tego mleka dla koloru, żeby smalec był jeszcze bielszy :blush: Pozdrawiam jeszcze wakacyjnie :biggrin: Cytuj
basga Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2011 I ja pomyślałam to samo. Cytuj
mamusia Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 Tak dla odparowania zapachu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.