justhi Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2011 składniki na 8 porcji: 1 kg piersi z kurczaka 4 op. zupek chińskich 3/4 szk. mąki 2 strąki czerwonej papryki sól, pieprz oliwa natka pietruszki (do dekoracji) Mięso pokrój w małą kostkę, przypraw solą i pieprzem, oprósz mąką. Makaron z zupek chińskich pokrusz w misce, dodaj przyprawę z zupek. Zalej wrzątkiem, odstaw na 5 minut, odcedź. Paprykę oczyść, pokrój w kostkę, podduś na oliwie. Dodaj mięso, usmaż. Wymieszaj z makaronem, przypraw do smaku, udekoruj gałązkami natki. Cytuj
Dorota Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 Witaj Justhi :grin: Skorzystałam z Twojego przepisu, i powiem Ci że danie jest pyszne przez duże P ;-) Szkoda tylko, że tak późno go zauważyłam... Polecam zwłaszcza miłośnikom makaronu chińskiego ;-) Rzeczywiście z podanych składników wychodzi baaardzo duuużo, więc dla małej rodzinki polecam zrobić danie z połowy składników. Od siebie dodałam tam jeszcze czosnek. I może lepiej paprykę podsmażyć osobno. Ślicznie dziękuję Ci za ten przepis i serdecznie pozdrawiam :grin: Cytuj
Nimfe Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2011 Witam! Danie rewelacyjne, polecam wszytskim !!!! Jestem tego samego zdania co Dorota papryke lepiej podsmazyc osobno :) Pozdrawiam :) Cytuj
Jolcia Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Również zrobiłam wczoraj to danie i przyznaje,że bardzo smaczne. Poleciłam przepis w pracy koleżanką. Pozdrawiam . Cytuj
Dorota Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Witaj Jolu, fajnie Cię widzieć znowu na naszym forum :) Tak, to danie jest bardzo smaczne. Ja zrobiłam taki wielki garnek tej potrawy, znaczy w nim wymieszałam te wszystkie składniki, i tak już została ta potrawa w nim. Miało więc wystarczyć na dwa obiady, (bo to taka duża ilość wyszła) jednak moim domownikom ledwo starczyło na kolację w 1 dzień :blush: :biggrin: Cytuj
Szulik Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2011 Witam:) jestem tutaj nowy, ale przepis bardzo wpadł mi w oko i zaraz jade do sklepu po niezbędne składniki:) później napisze jak wyszło:) Cytuj
merliott Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2016 prosty w przygotowaniu i smaczne danie ;-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi