Dorota Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2011 Witam 🙂 Zastanawiam się nad zakupem suszarki do warzyw i owoców, i w związku z tym mam do Was kilka pytań: - czy macie takie urządzenie; - czy warto go kupować; - czy jesteście zadowoleni z otrzymanych produktów i w czym je później przechowujecie; - no i na koniec jaką suszarkę polecacie? ;-) Z góry dziękuję i pozdrawiam 🙂 Cytuj
basga Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2011 Też się zastanawiam na kupnem tego urządzenia i chętnie poznam "opinie z pierwszej ręki". ;-) Cytuj
Dorunia Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2011 Ja mam od kilu lat taką suszarkę i jestem z niej bardzo zadowolona...wszystko co w niej wysuszę przechowuje w słoikach ozdobnych w kuchni,a grzyby,których zawsze mam mnóstwo to zamykam we wiaderkach 5L po kapuście kiszonej i stoją w piwnicy :) Ja mam suszarkę zwykłą kupioną dobrych 8 lat temu w Makro :) Cytuj
mamusia Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 pare lat temu tez ja sobie kupilam i nie zaluje mam z firmy MPM susze w nie grzyby,owoce na kompot wigilijny,jestem z niej naprawde zadowolona ma 6 sit . polecam kazdej pani domu pozdrowionka Cytuj
basga Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 O...dzięki dziewczyny.A czy moc jest ważna w tym urządzeniu?Na co zwrócić uwagę przy zakupie? Cytuj
Dorota Opublikowano 13 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 Wielkie dzięki dziewczyny :) Czyli warto ją kupić, teraz tylko muszę się zastanowić jaką :blush: Cytuj
minia51 Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 Ja mam suszarkę firmy Clatronic, 5 sit. 250 Wat. Idealna do suszenia grzybów. Cytuj
Dorota Opublikowano 15 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 Dziękuję za wszystkie wypowiedzi :) Suszarkę już sobie zamówiłam, jak przyjdzie to od razu zabieram za suszenie :) Cytuj
basga Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 Dorotko-jaką wybrałaś?Ja wczoraj męża do Saturna wysłałam ale mieli tylko jeden model za 77 zł tylko nie przeżroczystą a wolałabym widzieć stopień wysuszenia bez otwierania.Na aukcji jest kilka fajnych z dobrymi opiniami ale...trudny wybór,wolałabym ją obejrzeć przed zakupem. Cytuj
Dorunia Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2011 Basiu tę suszarkę możesz otwierać bez problemu i zaglądać do niej bez ryzyka,że coś się stanie...ja grzyby nakładam gęsto w każde sito(na sam dół najwięcej) i nastawiam na 12 godzin bez podglądania,a po tym czasie to już wszystkie są suche :) Cytuj
Dorota Opublikowano 16 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Września 2011 Basiu ja wybrałam suszarkę Zelmer, też szukałam suszarki z przezroczystymi tackami (jeśli to się tak nazywa). Kilka osób polecało właśnie taką, natomiast niektórzy twierdzą, że jest ona hałaśliwa... zobaczymy :) Dzięki Doruniu za wskazówki :) Cytuj
basga Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2011 Zelmer dobra firma,zaraz poczytam o tej suszarce. Cytuj
Dorota Opublikowano 16 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Września 2011 Tak mi się właśnie ta suszarka rzuciła w oczy, potem popytałam, poczytałam i... zamówiłam ;) Cytuj
basga Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 Mam...mąż mi dzisiaj kupił!Z MPM,33 cm średnica,5 sit,nawiew od góry,przeżroczysta,moc 400W, 3 zakresy mocy,,trochę głośna na najwyższej mocy,w instrukcji nie napisano,że po osiągnięciu temperatury się sama wyłącza ale właśnie na próbę suszę jabłka i co jakiś czas samoczynnie się włącza/wyłącza.Oby to nie było kolejne urządzenie co wyląduje w najdalszym kącie szafki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi