Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składniki:

2 kiełbasy

9 klusek śląskich

dwie garści fasolki szparagowej

2 jajka

3 plastry żółtego sera

1 cebula

2 pomidory

pęczek pietruszki

majeranek

sól, pieprz

czerwona papryka

Sos:

2 łyżki majonezu

1 łyżka śmietany

1 łyżeczka musztardy

2 łyżki ketchupu

sól, pieprz

Przepis na niecodzienną zapiekankę warzywną:

Na dnie naczynia żaroodpornego układami warstwy: lekko podgotowane fasolki szparagowe, pomidory, posiekane w kostkę cebule oraz nać pietruszki. Na to wędruje sos powstały z wymieszania ketchupu, majonezu, śmietany i musztardy wraz z solą i pieprzem. Kolejne warstwy to: pocięte na plastry kluski śląskie, plastry kiełbasy. Całość doprawiamy majerankiem i słodką papryką. Po 15 min zapiekania w piecu (temp. 180 st. C) dodajemy plastry zółtego sera oraz rozbite jajka. Zapiekamy jeszcze przez 8 min. Smacznego

https://www.codogara.pl/3224/zapiekanka-warzywna/

post-25080-0-59453300-1315902223_thumb.j

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.